LÄÄTSESUPP

Läätsesupp on suurepärane võimalus kiirelt ja tervislikult lauale üks maitsev supp võluda – uskuge mind – see meeldib ka neile, kes pole varem kunagi läätsesid söönud ning on üsna veendnud, et ei tee seda ka edaspidi. Just see lihtne ja maitsev supp võib nende arvamust muuta!

Komponente on siin supis vähe, soovitan neid kindlasti ka koju varuda, et vajadusel oleks tooraine kohe kapist võtta.

Läätsed valmivad väga kiirelt – ca 15 minutiga.

Miks see supp aga hea on? Lisaks meeldivale maitsele ning kiirele valmimisele annab see supp meie kehale märkimisväärses koguses taimseid valke, sisaldades 100 grammi kohta 9,0 g valku ja 20 g süsivesikuid ning samuti üliolulisi kiudaineid, et seedimine toimiks laitmatult. Läätsed sisaldavad ka foolhapet, kaaliumit, rauda, fosforit, samuti magneesiumi, tiamiini, vaske, tsinki, niatsiini, B6-vitamiini ja pantoteenhapet. Läätsetoidud mõjuvad kolesteroolitaset tasakaalustavalt, sobivad kaalulangetusprotsesside toetamiseks veresuhkrut tasakaalustava toime tõttu ja sobivad tarvitamiseks ka diabeedi korral. Küll peaksid aga läätsesid nende kõrge oksalaadisisalduse tõttu vältima neerukivide all kannatavad inimesed.

Nüüd aga kokkama! Selleks VARU:

Ca 250 gr punaseid läätsesid

  • 1-2 sibulat
  • Oliivõli või gheed
  • Vürtse – kuivatatud koriander, vürtsköömned, tiigrisilma chilli, kurkum
  • Purustatud tomateid /ära kasuta metallpurgis olevaid tomateid/
  • Apelsin /soovi korral/
  • Värsked tomateid

VALMISTAMISEKS:

  • Vala supipoti põhja veidi oliivõli või sulata gheed, lisa sellesse hakitud sibul, kuumuta. Kui sibul on muutunud kuldseks, lisa kurkum ja uhmerdatud maitseained. Sega, kuumuta korraks.
  • Vala juurde läätsed, sega, nii et kõik läätsed oleksid õliga koos, kuumuta korraks läbi.
  • Lase vesi keema veekeetjas ja vala potti, lase keema tõusta, keeda ca 15 min.
  • Seejärel lisada purustatud tomatid /värsked, isepurustatud või tetrapakist, Itaalia omad on parimad, sisuks reeglina ainult tomatid ja sool. Ise kasutan enamasti ICA Eco sarja purustatud tomateid/.
  • Kui soovid, võid suppi rikastada hakitud apelsiniga, annab mõrkja maitsenüansi, soovitanproovida. Tee nt 1 supp, jaga 2ks, 1 osa tee ilma apelsinita ja teine koos, võrdle 🙂
  • Maitsesta soola ja pipraga.
  • Peale võid raputada hakitud ürte, nt peterselli ja küüslauku.

Head isu!

Autor |2018-09-06T12:51:16+00:00 8. november 2017|Kategooriad: Retseptid|LÄÄTSESUPP kommenteerimine on välja lülitatud

Autor:

 

JA SAA ESIMESENA OSA UUSIMAST INFOST, PARIMATEST PAKKUMISTEST JA AINULT SISERINGILE SUUNATUD KINGITUSTEST!

Lubame, et saadame ainult olulist informatsiooni ja käsitleme Teie andmeid hoolikalt.

 

LIITU FOODINI SISERINGIGA